Blog Robin

Feest

Ooit in je leven de diagnose kanker te hebben gekregen, doet mij persoonlijk des te meer beseffen dat zelf de slingers ophangen een belangrijk aandeel verdient in mijn dagelijks leven. Het dagelijks leven, daar gebeurt het.

Emoties
Er zijn veel emoties, emoties de me erg van mijn stuk kunnen brengen. Naast een angst die verder gaat dan angst voor een grote herdershond bijvoorbeeld, heeft het vertrouwen in mijn gezondheid toch best wel een deuk opgelopen. Hyperalert ben ik op het moment dat ik ergens een pijntje voel dat ik niet eerder gevoeld heb. Daarmee leren omgaan duurt een poos… vertrouwen op mezelf ook, dat ik mijn eigen lijf weer mag gaan vertrouwen. Ik ben de enige die het mezelf kan geven. Boos ben ik niet op de ziekte, maar wel eens boos geweest op de situatie, want na behandelingen begint het pas; je belandt in een leven waar je zelf niet voor kiest en hebt er je weg in te vinden.

Slingers ophangen
Dan kom ik bij het onderwerp; de slingers ophangen. Hoe ga ik verder in dit leven? Leef ik op oude voet verder of ga ik dingen anders doen? Vragen die bij mij persoonlijk opspeelden.
Ik merk dat ik nog meer de behoefte heb dan voorheen om het leven te vieren. Nog bewuster dan voorheen sta ik stil bij mijn eigen verjaardag en die van mijn kind. Maar met slingers ophangen bedoel ik nog meer te genieten van de kleine geneugten in het leven; samen ontbijten, de zon zien ondergaan, samen met mijn kind op blote voeten schelpen zoeken op het strand. Ik droom ook, droom over het verleden dat niet meer is, maar ook van de toekomst, niet ver vooruit, maar toch.

Feestje
Op 12 december was er het open huis en de kerstfair van de Nije Hoeve. De droom van Debby is werkelijkheid geworden. Eindelijk kan waar de hoeve voor bedoeld is; er binnenlopen. Het is een bijzondere mijlpaal. De kerst nadert en een nieuw jaar ligt voor ons. Terugkijkend wederom het afgelopen jaar de bevestiging dat niets in het leven zeker is naar mijn mening en tegelijkertijd dat dromen werkelijkheid kunnen worden, het leven ondanks tegenslag een feest kan zijn als je er zelf wat van maakt.

Niet gemakkelijk en als je de diagnose kanker hebt. De Nije is er ook voor jou. Loop eens binnen, kom de sfeer in de prachtige boerderij proeven, want het is echt prachtig. De kerstboom staat en een warm welkom wacht. De slingers zijn opgehangen en voel je vooral welkom. Wie weet zeg je na een heerlijk kopje koffie en een fijn gesprek met een van de gastvrouwen bij je vertrek: Tot de volgende keer, omdat je het warme welkom echt hebt gevoeld en graag terug wilt komen.