Recept: bananenbrood
Van de lekkerste recepten tot de interessantste feitjes. In de rubriek ‘Voeding’ houden we je op de hoogte van alles op het gebied van eten en drinken. Deze keer delen we het recept voor een heerlijk bananenbrood.
Voordat je begint aan het recept is het natuurlijk handig om te weten wat je allemaal nodig hebt. Naast bakpapier, een beslagkom, een bakvorm, een satéprikker, een hakmolen en een garde heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 3 bananen
- 150 gram havermout
- 6 gram bakpoeder (2tl)
- 3 gram kaneel (1tl)
- Zout
- 2 eieren
- Walnoten
- Amandelen
- Boter of bakspray
Stap 1: begin met het van de oven op 180 °C. Breng daarnaast een laagje bakspray of boter aan op de binnenkant van de bakvorm en bedek deze vervolgens met wat bakpapier.
Stap 2: haal de bananen uit de schil en prak deze in de beslagkom fijn met een vork. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en gebruik de garde om het goed te mengen.
Stap 3: vermaal de havermout en voeg deze samen met het bakpoeder, het zout en de kaneel toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
Stap 4: zodra alles goed gemengd is, voeg je naar eigen smaak de amandelen en walnoten toe. Zorg dat de noten goed verdeeld zijn over het beslag.
Stap 5: verdeel het beslag over de bakvorm en bak voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het brood van binnen gaar is.
Stap 6: laat het bananenbrood ca. 15 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!
Tip voor de zoetekauw: als je het bananenbrood een zoet randje wil geven, kun je met een vork wat gesmolten chocolade over het brood verspreiden.
Leave a Reply